Cum gasesti cel mai bun psiholog pentru tine in Brasov?


 

Poate te gandesti de ceva timp sa apelezi la un psiholog, dar inca nu ai facut pasul acesta, sau poate ca ai mai fost la psiholog si vrei sa mergi din nou. Cum il gasesti pe acela care ti se potriveste tie acum ?

 

Iti ofer mai jos cateva sugestii care sa te ajute sa gasesti psihologul potrivit tie:

 

  • Cere recomandari de la prieteni.
  • Participa la ateliere si workshopuri organizate de psihologi din Brasov. In acest fel poti sa cunosti direct psihologii si iti poti face o parere directa.
  • Cauta pe internet (Google, Facebook, Youtube) si vezi daca rezonezi cu ceea ce spun acestia, cu felul in care spun ceea ce spun, daca iti place unul dintre ei.
  • Citesti articole scrise de psihologi din Brasov care sa reflecte nevoile si dificultatile tale.
  • Citesti carti scrise de psihologi si daca iti place cum scrie unul dintre autori, il poti contacta. Chiar daca psihologul nu locuieste in Brasov, sunt unii psihologi care lucreaza si online.

 

Cum iti dai seama ca un anume psiholog este cel potrivit pentru tine in acest moment?

 

  • Psihologii au diverse specializari: psiholog clinician, consilier psihologic, psihoterapeut. In functie de ce anume ai nevoie cauta un psiholog care sa aiba specializarea pe care o cauti tu.

 

  • Programeaza o sedinta si mergi si stai de vorba cu acesta. Deseori o singura sedinta este suficienta sa iti dai seama daca va potriviti, daca simti ca rezonezi cu acesta.

 

Hai sa ne cunoastem! –  Ce se intampla la prima sedinta ?

 

Dupa ce ai facut o cercetare si ai gasit un psiholog cu care ai rezonat pana in acest punct, urmatorul pas este sa faci o programare si sa mergi la o prima intalnire pentru a va cunoaste. Prima sedinta de regula este incarcata de multe asteptari si multe frici. Daca nu ai mai fost niciodata la psiholog probabil ca te intrebi: ce se va intampla acolo?, cum se va derula sedinta? cum va fi psihologul? o sa iti placa de acesta? de cate sedinte ai nevoie pentru dificultatea prin care treci?, etc.

Nu este usor sa mergi sa stai de vorba cu o persoana straina despre problemele tale intime. Este nevoie de mult curaj sa iei aceasta decizie de a vorbi cu un specialist despre tine, despre gandurile si emotiile tale intime pe care poate nu le-ai spus nimanui pana acum.

Daca te preocupa ce se va intampla la prima sedinta, ii poti trimite un email psihologului pe care l-ai ales, in care sa ii ceri detalii despre prima sedinta: cum se va derula, cat timp dureaza, cat costa, etc.