Despre tulburarile alimentare


 

 

Tulburari alimentare

 

 

 

  • tulburari alimentareO trasatura comuna tuturor tulburarilor de comportament alimentar este supraevaluarea importantei acordate aspectului sau greutatii corpului, care devine un criteriu pe care individul il foloseste pentru a aprecia valoarea de sine.
  • Deseori persoanele care au tulburari alimentare au o stima de sine redusa.

 

  • O caracteristica remarcabila la persoanele cu tulburari alimentare este hiperaplecarea lor spre critica si inabilitatea simultana de a primi laude sau de a recunoaste succesul.

 

  • Perfectionismul a fost citat in literatura despre tulburarile alimentare. Implicit in cele mai multe dintre concluziile citate aici sunt perfectionismul si standardele inalte ale persoanelor cu tulburari alimentare, acestia straduindu-se constant pentru a le indeplini, dezaprobarea realizarilor lor, si permanenta compararea cu ceilalti pentru a fi chiar mai perfect.

 

  • Multi plaseaza inconstient un plafon la placerea si fericirea lor. La fel cum si simpatia a fost considerate o cantitate finita asa este si fericirea portionata cu o limita superioara alocata lor. Cand se apropie de acea limita ei devin nelinistiti. Aceasta „plafonare a sentimentului de bine” in legatura cu problema perfectionismului forma un pretext aproape intolerabil: este ca si cum ar fi trebuit sa fie perfecti dar nu puteau sa fie fericiti.

 

  • Puncte de vedere asupra vietii, anumite injonctiuni parentele sunt prezente: „Orice este bun, doare”, „Viata este durere, viata este o lupta”. „Fara suferinta esti superficial. „, ” Pentru a fi profund trebuie sa suferi.”

 

Citeste si articolul:” Tipuri de tulburari alimentare”

 

Persoanele sunt afectate patologic in mai multe moduri:

 

  • Nu prea simt cand le este foame sau daca au mancat suficient, semnalul este dat doar de disconfortul fi zic.

 

  • Au o judecata diminuata referitoare Ia corpul lor. Multi nu se uita Ia corpul lor in oglinda, doar Ia fata. Le lipseste acordarea, precum si simtul de a fi capabili sa faca ceva in acest sens, cu alte senzatii corporale proprii, cum ar fi crampele, durerile, raniri minore si altele. De ce le mai multe ori isi urasc corpul.

 

  • Persoanele folosesc mancarea pentru a se anestezia pe ele insele. Exista frecvent un sentiment de disperare si vid. Un mod de a umple vidul este prin a manca.

 

 

 

 

Cuvinte cheie: tulburari alimentare Brasov