Cum sa hranesti sufletul feminin. Retreat de feminitate in Creta


 

Imi amintesc ca imi povestea bunica mea ca atunci cand ea era tanara era obiceiul in satul ei ca femeile sa se intalneasca si sa cante. A pierdut acest obicei odata cu plecarea din satul ei la oras. Apoi, lumea in care traia ea s-a schimbat. Nu cred ca a mai gasit o comunitate de femei din care sa faca parte. A ramas cu amintirile pe care mi le povestea mie. Pe vremea aceea eram un copil si nu prea intelegeam importanta de a face parte dintr-o comunitate de femei. Acum incep sa inteleg tot mai mult aceasta nevoie si cat de importanta este ea pentru noi, femeile. Din aceasta nevoie am decis sa particip la un retreat de feminitate in Creta.

A fost o experienta intensa, cu multe emotii si provocari. Mi-a priit aceasta experienta si mi-a dat un pic de forta sa pornesc un proiect la care ma gandesc de ceva vreme insa nu ma simteam inca conectata. Am plecat cu incredere ca o sa ma simt in siguranta. Ma simteam conectata, increzatoare si entuziasmata de ceea ce va urma.

Experienta aceasta m-a scos din zona mea de confort. Au fost momente in care nu eram sigura ca o sa rezist pana la sfarsit. M-a ajutat ca am impartasit experienta mea interioara cu celelalte surori. Pe masura ce m-am linistit am inceput sa experimentez bucurie, conexiune, sa ma simt hranita.

M-am simtit sustinuta si hranita de celelalte surori. Pe de alta parte, experienta mea interioara pe care am impartasit-o le-a ajutat pe unele surori sa se conecteze in mod autentic cu ele insele. Am dansat mult, am eliberat tensiuni blocate in corpul meu, am invatat miscari de dans noi care ma fac sa ma simt mai feminina, am facut multa munca corporala care m-a ajutat sa deblochez energii blocate in corp. Simt ca am recuperat din elasticitatea corpului meu. Imi simt corpul mai usor si mai liber in miscari. M-am conectat cu multa energie feminina si am exprimat aceasta energie feminina intr-un mediu in care m-am simtit in siguranta. Aceasta experienta a fost ca o validare interioara pentru femeia din mine.

Ne-am intalnit 26 de femei din multe colturi ale lumii. Toata lumea incerca la inceput sa faca contact cu celelalte, sa se cunoasca. Pe masura ce au trecut zilele si am intrat mai mult in profunzime mastile noastre au cazut si am inceput sa experimentam o conexiune autentica. In prezent conexiunea autentica imi aduce cea mai mare bucurie in viata.

 

Citeste si articolul: Ritualuri pentru pantec – Cum sa hranesti sufletul feminin

 

Ce a fost hranitor pentru sufletul meu in acest retreat

 

 

  • M-am bucurat de soare, de apa marii. Creta este superba si are sufletul feminin o energie fantastica. M-am bucurat de natura, m-am lasat hranita de ea. As fi putut sta o luna intreaga acolo si sa ma bucur de ea fara sa fac nimic altceva. Simturile mele s-au simtit hranite.
  • Mancarea vegetariana greceasca.
  • Bucuria de a ma impartasi pe mine in mod autentic cu celelalte surori, care la randul lor erau acolo din aceleasi motive ca si mine.
  • Siguranta pe care am simtit-o pe masura ce ne cunosteam una pe cealalta si conexiunea autentica.
  • Dansul liber, cu miscari autentice, feminine.
  • Yoga mudras
  • Muzica care hranea diverse aspecte ale sufletului feminin.
  • Experimentarea arhetipurilor feminine.
  • Exersarea comunicarii blande si a grijii fata de celelalte surori.
  • Cel mai hranitor pentru mine a fost faptul ca am facut toate aceastea impreuna cu alte surori care si ele s-au bucurat de aceasta experienta de a fi impreuna. Vreau sa le multumesc pentru aceasta experienta si ma bucur ca am avut ocazia sa le cunosc. 🙂

 

Citeste si articolul: Cum sa te iubesti pe tine insati/insuti

 

PS. Daca vrei sa faci parte dintr-o comunitate de femei care isi descopera si exploreaza propria feminitate te invit sa te abonezi la pagina de pe facebook: Cum sa hranesti sufletul feminin

 

Iti recomand sa citesti si urmatoarele articole care vor completa tema acestui articol:

 

 

PS. Daca ti-a placut articolul si ti-a fost de folos te rog sa il impartasesti cu prietenele tale folosind butoanele de mai jos. Iti multumesc! 🙂